Schade aan uw schutting of erfafscheiding door gevolg van slecht weer en/of storm

Storm en of harde windstoten komt regelmatig voor in Nederland, dit kan leiden tot schade of gebreken aan uw schutting of erafscheiding.

Tegenwoordig worden weerwaarschuwingen tijdig aangegeven/voorspeld met de volgende codes;

  • Code groen
  • Code geel 
  • Code oranje
  • Code rood

Code groen;

Code groen geeft geen aanleiding tot waarschuwing. Bij een zachte wind zal uw schutting of erafscheiding geen schade of gebreken oplopen. De schutting zal goed blijven staan en geen stormschade oplopen.

Code geel;

Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer, dit kan leiden tot windstoten en of onweersbuien/regen. Het is mogelijkheid dat uw schutting kleine schade of gebreken op kan lopen. U kunt denken aan het loslaten of scheef staan van uw schutting of tuinscherm / planken.

Indien de schade op uw schutting beperkt is en de schutting eenvoudig te herstellen is dan kunnen wij in de meeste gevallen de schutting kosteloos komen repareren indien de bouwploeg in de buurt is.

Code oranje;

Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer. Windstoten gaan bij code oranje harder. U kunt er rekening mee houden dat de kans op stormschade/gebreken aan uw schutting of erfafscheiding groot is.

Indien uw schutting stormschade heeft opgelopen bij code oranje helpen wij u graag om de stormschade en of gebreken aan uw schutting of erfafscheiding te herstellen of uw schutting vernieuwen.

Code rood;

Code rood wordt aangegeven wanneer het extreme weer ook een grote impact heeft. U kunt er rekening mee houden dat de kans op stormschade/gebreken aan uw schutting of erfafscheiding groot is.

Indien uw schutting stormschade heeft opgelopen bij code rood helpen wij u graag om de schade en of gebreken aan uw schutting of erfafscheiding te herstellen of uw schutting te vernieuwen.

Wat kunt u doen bij stormschade aan uw schutting?

Wij adviseren u om direct foto’s te maken van de stormschade aan uw schutting met de bijbehorende datum en tijdstip, ook voor uw verzekering.

Wij helpen u graag met het herstellen van uw schutting of uw schutting te vernieuwen. Via info@topschutting.nl kunt u uw schade aan de schutting met de bijbehorende foto’s van de schutting melden. Top schutting is in de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte op te stellen voor het herstellen van de stormschade aan uw schutting of het vernieuwen van uw schutting voor u en uw verzekering.

Top schutting probeert binnen 2 werkdagen uw melding over de stormschade aan uw schutting te behandelen en een vrijblijvende offerte voor de herstelwerkzaamheden aan uw schutting of een nieuwe schutting toe te sturen naar u en voor uw verzekering.

Verzekering

Stormschade aan uw schutting/erfafscheiding wordt normaliter gedekt door de verzekering (opstap verzekering/inboedel verzekering). De vergoeding voor het herstellen van uw schutting of het vernieuwen van uw schutting hangt af van de polisvoorwaarden van uw verzekering, hierin staat precies vermeld hoe u verzekerd bent tegen stormschade aan uw schutting. Bij veel verzekeraars is er sprake van storm vanaf windkracht 7.

Wanneer uw schutting stormschade heeft opgelopen dient u deze stormschade aan uw schutting zo snel mogelijk te melden bij uw verzekering met bijbehorende foto’s, datum en tijdstip. Zo kunt u aantonen dat de schade aan uw schutting tijdens de storm is opgelopen.

Indien uw schutting geplaatst is op de erfafscheiding tussen u en uw buren dan is het mogelijk om beide de stormschade bij uw eigen verzekeraar te claimen. Dan is de uitkering van de schade aan uw schutting voor de helft van u.

Uw verzekering kan vragen om een offerte voor het herstellen of vernieuwen van uw schutting. Top schutting is in de mogelijkheid een vrijblijvende offerte op te stellen voor het herstellen/vernieuwen van uw schutting voor u en uw verzekering.